Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta dźwiękowa?

unekamana1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj budżet bo nie wiem czy polecić Ci jakąś za 1000 zł czy taką za 200 zł. Oraz czy chcesz ja na PCI/PCI-E czy może na USB zewnętrzną?

Opublikowano

Podaj budżet bo nie wiem czy polecić Ci jakąś za 1000 zł czy taką za 200 zł. Oraz czy chcesz ja na PCI/PCI-E czy może na USB zewnętrzną?

Dołączam sie do pytania o karte.

Najlepiej tak +-300zł, ale jeśli jakaś np. za 500zł będzie ZNACZNIE lepsza to zapodaj.

Wolałbym USB, ale jeśli na PCI / -E jest lepsza to też zapodaj.

Dzieki!

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Dołączam sie do pytania o karte.

Najlepiej tak +-300zł, ale jeśli jakaś np. za 500zł będzie ZNACZNIE lepsza to zapodaj.

Wolałbym USB, ale jeśli na PCI / -E jest lepsza to też zapodaj.

Dzieki!

Na PCI-E to używka AIM SC8000 (o ile znajdziesz) albo nówka AIM SC808.

Na USB to DAC SMSL M2, Audiotrak prodigy cube (więcej wejść i wyjść) lub NuForce uDAC-3.

Od lewej do prawej od najniższej ceny do najwyższej.

Które wybrać najlepiej ciężko powiedzieć to zależy od twojego portfela oraz słuchawek.

Opublikowano

@qiuas

Do tych słuchawek i głośników co na samej górze podałem będą pasowały te karty?

Budżet tez taki co kolega wyżej.

Najlepiej to AIM SC808 albo SMSL M2/Audiotrak prodigy cube. Ja bym osobiście celował w Aim ale jeśli budżet nie pozwala to SMSL M2 albo Audiotrak które również grają bardzo dobrze. Z tego co widzę to głośniki na AUX czyli spokojnie podłączysz do każdej karty. 

Ale tak jak mówię SC808 to wyższa półka i warto na niego dołożyć ale M2 też niczego sobie i wygrywa z większością przereklamowanych Asusów itp. (hejt incoming).

Opublikowano

@qiuas

Najlepiej to AIM SC808 albo SMSL M2/Audiotrak prodigy cube. Ja bym osobiście celował w Aim ale jeśli budżet nie pozwala to SMSL M2 albo Audiotrak które również grają bardzo dobrze. Z tego co widzę to głośniki na AUX czyli spokojnie podłączysz do każdej karty. 

Ale tak jak mówię SC808 to wyższa półka i warto na niego dołożyć ale M2 też niczego sobie i wygrywa z większością przereklamowanych Asusów itp. (hejt incoming).

Rozumiem ze wszystkie te karty obsługują 7.1 w tych słuchawkach?

Znajomy mi poleca jego Creative Labs Sound Blaster Recon3D - czy sie nadaje do tego co ja potrzebuje? Czyli 7.1 w grach?

Opublikowano

@qiuas

Rozumiem ze wszystkie te karty obsługują 7.1 w tych słuchawkach?

Znajomy mi poleca jego Creative Labs Sound Blaster Recon3D - czy sie nadaje do tego co ja potrzebuje? Czyli 7.1 w grach?

AIM SC808 - obsługuje 7.1

Ale i tak twoje słuchawki zapewne mają "wirtualne" 7.1 czyli normalne słuchawki ale z dopiskiem 7.1. Czy tak jest nie powiem bo słuchawek nie znam. Ale SC808 obsłuży wszystko co masz, niestety jest droższy.

Opublikowano

Jeszcze potwierdzę AIM SC808 to bardzo dobra karta dźwiękowa

http://www.x-kom.pl/p/277063-karta-dzwiekowa-aim-sc808-pci-e.html

Bardzo dobra recenzja:

http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-karty-dzwiekowej-aim-sc808/

Wszystko jest opisane plusy i minusy, specyfika.

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

Jeszcze potwierdzę AIM SC808 to bardzo dobra karta dźwiękowa

http://www.x-kom.pl/p/277063-karta-dzwiekowa-aim-sc808-pci-e.html

Bardzo dobra recenzja:

http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-karty-dzwiekowej-aim-sc808/

Wszystko jest opisane plusy i minusy, specyfika.

Sam ją posiadam i nawet bez EQ słychać bardzo dobrze basy i wokale. Zero szumów. Polecam w 100%.

Do tego możliwość podłączenia karty-córki dla 7.1 i jacka 3,5mm.

Ja osobiście używam jej bez karty-córki na jacku 6,3mm.

Miodna karta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...